Πράσινη δόμηση & περιβάλλον
Το μέλλον στα κτίρια

Λύσεις, Προϊόντα & Υλικά

14-16 Οκτωβρίου 2022, Metropolitan expo

14-16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΟΙΚΟ∆ΟΜΗ EXPO

Πρόγραμμα Open Space 2022

Παρασκευή 14/10

Business Trends, Οικονομική & περιβαλλοντική διαχείριση των ΑΕΚΚ επί τόπου στο έργο   16:00 – 16:50

17:00 – 19:00

Δράσεις προώθησης της ενεργειακής απόδοσης στα κτήρια

Σάββατο 15/10

12:00 – 14:20

Βιωσιμότητα στο σχεδιασμό και υλοποίηση σύγχρονων κτιρίων: Μπορεί να είναι
αποτελεσματική, αποδοτική και ανταγωνιστική;

14:30 – 16:30

Επίδραση των υαλοπινάκων στην αξιολόγηση κτιρίων με κριτήρια βιωσιμότητας

17:00 – 19:00

Ενεργειακή κρίση – Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια

Κυριακή 16/10

12:00 – 14:30

Η συμβολή της Πυροπροστασίας στην Ποιότητα και την Αειφορία των Κατασκευών

Business Trends, MBA Hellas   15:00 – 15:50

Business Trends, Παρουσίαση του μηχανήματος Intellispray IS40, της Carlisle   16:00 – 16:50

17:00 – 17:15

Καινοτόμα Φωτοκαταλυτικά Χρώματα για Υγιές Περιβάλλον και Εξοικονόμηση Ενέργειας
To Έργο LIFE-VISIONS

17:15 – 17:30

Αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες των επαγγελματιών για ριζικές ενεργειακές ανακαινίσεις:
Το Έργο UPGREAT, ένα εργαλείο για καλύτερα σχολικά κτίρια.

To Building Green Open Space αποτελείται από workshops και case studies, στα οποία θα παρουσιαστούν Λύσεις, Προϊόντα και Υλικά για υφιστάμενα & νέα κτίρια από καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες. Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν θα αφορούν στην Αρχιτεκτονική & Πράσινη δόμηση, στις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα & νέα κτίρια, στην Ασφάλεια και πρότυπα πιστοποίησης κτιρίων, τα έξυπνα κτίρια κ.ά

Το OPEN SPACE προσελκύει σημαντικούς επαγγελματίες και διεξάγεται με τη συνεργασία σημαντικών φορέων της ελληνικής αγοράς.

Η συμμετοχή στις ημερίδες του Open Space είναι δωρεάν.

Φορείς:

e-CODOMH

Αποστολή του Συνεργατικού Σχηματισμού καινοτομίας e-CODOMH είναι η αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο μέσω της δημιουργίας ενός Οικοσυστήματος που βασίζεται στην Ποιότητα, την Καινοτομία και την Γνώση με αξιοποίηση νέων υλικών και τεχνολογιών αιχμής για την συντονισμένη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και την δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Συνδέει επιχειρηματικούς, εκπαιδευτικούς/ερευνητικούς φορείς και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών και δομικών υλικών και στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης τους και την καινοτομία.

www.e-codomh.gr

ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τη διαμόρφωση και την υποστήριξη προδιαγραφών και προτύπων πυροπροστασίας ώστε να αποτρέπονται ή να μειώνονται οι απώλειες ζωής και περιουσίας από τη φωτιά στις κατασκευές. Στο ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. συμμετέχουν ελληνικές και διεθνείς βιομηχανίες δομικών υλικών, συστημάτων δόμησης, διατάξεων πυροπροστασίας, κατασκευαστικές εταιρείες, μηχανικοί, καθηγητές από εργαστήρια ΑΕΙ, ερευνητικά κέντρα και αξιωματικοί με επιστημονική επάρκεια του Πυροσβεστικού Σώματος.

www.elipyka.org

ΚΑΠΕ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE) είναι ο εθνικός φορέας για τις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE), την Oρθολογική Xρήση Eνέργειας (OXE) και την Eξοικονόμηση Eνέργειας (EΞE), ενώ έχει οριστεί ως το Eθνικό Συντονιστικό Kέντρο στους τομείς δραστηριότητάς του. Το KAΠE ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1987, είναι Nομικό Πρόσωπο Iδιωτικού Δικαίου και έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια. Εποπτεύεται από το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση των εφαρμογών AΠE/OXE/EΞE σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η κάθε είδους υποστήριξη δραστηριοτήτων (τεχνολογικών, ερευνητικών, συμβουλευτικών, επενδυτικών) στους παραπάνω τομείς, με γνώμονα τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην αλυσίδα παραγωγή/μεταφορά/χρήση της ενέργειας.

www.cres.gr

ΠΣΥΠΕΝΕΠ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΠΣΥΠΕΝΕΠ) ιδρύθηκε ως ένα επιστημονικό όργανο το 2015 από 57 ιδρυτικά μέλη με διασπορά σε ολόκληρη την Ελλάδα, με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του, την ανάπτυξη συνεργασίας των μελών του, την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας και τη συνεργασία με θεσμικούς φορείς σε τεχνικοοικονομικά θέμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

www.psypenep.gr

Γιατί να συμμετέχετε

Take Part:

Τελευταίες Εξελίξεις & Σύγχρονες Τάσεις
Ενημερωθείτε για τις τάσεις, την καινοτομία και τις εφαρμογές στα κτίρια & τις κατασκευές.
Δικτύωση & Συνεργασίες
Δικτυωθείτε με επαγγελματίες του χώρου και δημιουργείστε τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.
Ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων και διάλογος

Συζητείστε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και ανταλλάξτε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες απόψεις με ειδήμονες του χώρου.

Συντελεστές:

Media partners

Πώς θα έρθω;

στο Metropolitan expo

Το Metropolitan Expo βρίσκεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής.

Απέχει μόλις 3’ από το Αεροδρόμιο και τους σταθμούς του Metro και του Προαστιακού.

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr