Μακρίδης Θοδωρής

Aρχιτέκτων – Πολεοδόμος, B.Sc.Engineering / Αρχιτέκτων Μηχανικός / M.Sc. in Architecture and Urban Design

Ο Θοδωρής Μακρίδης, από το 2007, είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος Αρχιτεκτονικών και Πολεοδομικών Μελετών της εταιρίας “MAKRIDIS ASSOCIATES SA”.

Η εταιρία MAKRIDIS ASSOCIATES ασχολείται συστηματικά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, με τον αειφόρο, ενεργειακό και βιοκλιματικό σχεδιασμό, μελετώντας σε βάθος θέματα κλίματος, προσανατολισμού, ενσωμάτωσης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και οικολογικής δόμησης.

O βιοκλιματικός σχεδιασμός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα κάθε μελέτης και αφορά τον σχεδιασμό κτιρίων και χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών – υπαίθριων) που είναι προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης.

Η εταιρία έχει τιμηθεί με βραβεία, έχει εκπροσωπήσει με έργα της την Ελληνική Αρχιτεκτονική στο Εξωτερικό και πολλά έργα έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή αρχιτεκτονικά βιβλία.

  • To 2013 της απονεμήθηκε το 1o’ Βραβείο «Bgreen Award» για την ανάδειξη υλοποιημένου αειφόρου κτηρίου στην Ελλάδα για το έργο “Σπουδαστική Εστία Αλίκη Περρωτή”.
  • Το 2016 η MAKRIDIS ASSOCIATES είχε την τιμή να επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τρία έργα της, στην έκθεση “Sustainable Living Spaces in the EU” που πραγματοποιήθηκε στη πόλη της Σεούλ στο Sejong Centre for Performing Arts και στην πόλη Busan στο Busan Station Plaza.
  • Το 2016 η MAKRIDIS ASSOCIATES επιλέχθηκε από τη HELEXPO, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την HOTELIA να σχεδιάσει και να παρουσιάσει το ZERO ENERGY HOTEL – BUNGALOW.
  • To 2015 το έργο «Container House» συμπεριλήφθηκε στα πιο αξιόλογα έργα νέων αρχιτεκτόνων και παρουσιάστηκε στην έκθεση BIENNALE Νέων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Το 2015 το έργο «Επέκταση και Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων του International Baccalaureate» συμπεριλήφθηκε μέσα στα έντεκα κορυφαία έργα στην κατηγορία «καλύτερες μελέτες των ετών 2010-2014» – “Δομές Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2015
  • To 2015 απονεμήθηκε στην εταιρία έπαινος στο διαγωνισμό Tourism Awards 2015, για την ανάδειξη πράσινης στρατηγικής σχεδιασμού, «κατηγορία Sustainability», για το έργο STOA EXPERIMENT, στο Ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Aπό το 2002 μέχρι το 2007 ο Θοδωρής Μακρίδης ήταν συνεργάτης στο γραφείο “MAKRIDIS ASSOCIATES”, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και στην επίβλεψη βιοκλιματικών αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών εφαρμογών.

Tο 1999 εργάστηκε ως βασικός συνεργάτης στο γραφείο DB+Architects της Νέας Υόρκης.

Aπέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSAUD) το 2001 στον Aστικό – Πολεοδομικό Σχεδιασμό από το Columbia University της Νέας Υόρκης.

Το 1996 απέκτησε δίπλωμα αρχιτεκτονικής, με διάκριση, από το Pratt Institute της Νέας Υόρκης.

Το 1993 φοίτησε στο Tεχνολογικό Ίδρυμα Σερρών από όπου του απονεμήθηκε, με διάκριση, πτυχίο Tεχνολόγου Mηχανικού Δομικών Έργων.

Eίναι μέλος της ένωσης “Architecture For Humanity”, “Τhe Architectural League of New York”, του ΣAΔAΣ, του ΣΑΑΚ και της ΧΑΝΘ.

Sessions

Saturday 08/04/2017
Αρχιτεκτονική και Εξοικονόμηση Ενέργειας
Διοργανωτής: Building Green Magazine
17:00  -  19:00

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr