Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας

Αρχιτέκτονας - Ενεργειακός Σύμβουλος CasaClima Hellas

Ο Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας από το πανεπιστήμιο της Γένοβας (2001) με μετεκπαίδευση και ειδίκευση στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης στο Bolzano (2010).

Το 2005 ίδρυσε στην Αθήνα την F.U.V. Group με αντικείμενο την αρχιτεκτονική μελέτη, κατασκευή κτιρίων και εμπορία εξειδικευμένων δομικών υλικών. Είναι ενεργειακός σύμβουλος του Ιταλικού φορέα πιστοποίησης CasaClima.

Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και εισηγητής στον τομέα εκπαίδευσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων της Imperia, επιστημονικός συνεργάτης-συγγραφέας προδιαγραφών εκπαιδευτικού υλικού κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε κλάδους αιχμής για το επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση».

Είναι πιστοποιημένος μηχανικός θερμομονωτικών εφαρμογών με εμφύσηση από την εταιρία Knauf Insulation και πιστοποιημένος εφαρμοστής ελέγχου αεροστεγανότητας Blower Door Test σε αστικά κτίρια και βιομηχανία. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Nottingham ως μέλος του WSSET (World Society of sustainable energy technologies) και εισηγήσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια με αντικείμενο την τεχνολογία κτιρίων.

Το 2014 διακρίθηκε μεταξύ των επιλαχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας του ΣΕΒ, για τεχνική λύση που αφορά στην εξυγίανση και ενεργειακή αναβάθμιση υφισταμένων κτιρίων. Το 2019 βραβεύθηκε στο Bolzano με τον χρυσό κύβο CasaClima για την αρτιότητα της ενεργειακής μελέτης κατοικίας που υλοποίησε και κατασκεύασε με την FUV Group στην Αίγινα το 2018.

Sessions

Sunday 20/10/2019
Business Trends, Κτίριο και υγεία-Μπορώ να ζήσω καλύτερα!
HALL 1 - Building Green Open Space
13:40  -  13:55

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr