Μαδεμοχωρίτης Γιώργος

Αρχιτέκτονας Μηχανικός DPLG

Ο Γεώργιος Μαδεμοχωρίτης είναι αρχιτέκτονας και δραστηριοποιείται από το 1982 στο μεγαλύτερο φάσμα οικοδομικών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με ειδικές κατασκευές, αναπτυξιακό σχεδιασμό, αναπαλαιώσεις και αναπλάσεις παραδοσιακών κτιρίων, καθώς και την παροχή τεχνικών συμβουλών και υποστήριξης έργων.

Η συχνή επιλογή του Γ. Μαδεμοχωρίτη, ως «θεσμικού εκπροσώπου» στην διαμόρφωση της νομοθεσίας, η συχνή παρουσία του σε ειδικές επιτροπές του ΤΕΕ εισηγητικά στον καθορισμό και την αποσαφήνιση διαδικασιών, οι τακτικές δημοσιεύσεις του στον τύπο, ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών έργων, η έκδοση των αντίστοιχων οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας αποδεικνύουν την εκτενή γνώση της πολεοδομικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα το συμβουλευτικό ρόλο του γραφείου που διατηρεί προς άλλα σχήματα και μελετητές, «ως σύμβουλος έργων».

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ή συμμετάσχει στην μελέτη και επίβλεψη σε περισσότερα από 200 ιδιωτικά έργα, συν. κόστους άνω του 140.000.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων πολλές ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, αλυσίδες υπεραγορών τροφίμων, μετασκευές σε θέατρα και κινηματογράφους και πολλές αναπαλαιώσεις παραδοσιακών κτισμάτων, όπως στο Κάστρο της Μονεμβασίας την Μάνη την Σκύρο, το Πήλιο κλπ, εργασίες που έχουν συχνά δημοσιευτεί σε περιοδικά και ειδικές εκδόσεις. (Αρχιτεκτονικά Θέματα, Θέματα χώρου και Τεχνών, περιοδικά ΕΝΤΟΣ , LIVING, ΚΤΙΡΙΟ , ειδική έκδοση του ΤΕΕ για την ατομική κατοικία στην Ελλάδα και τις χώρες της ΕΟΚ κλπ).

Το 1995 το έργο του τιμήθηκε, με την συμμετοχή του στην A’ Biennale νέων Αρχιτεκτόνων.

Sessions

Sunday 29/04/2018
Νέες Τεχνικές οδηγίες ΤΕΕ για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων
HALL 2 - Building Green Open Space
17:00  -  18:00

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr