Δέδε Ιωάννα

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πιστοποίησης Προσόντων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Η Ιωάννα Δέδε σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το 1992 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης J. W. Goethe.

Από το 1993 έως το 2000 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Κέντρο Ερευνών του Συνδέσμου Βιομηχάνων Έσσης στη Φραγκφούρτη. Από το 2001 έως σήμερα εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ως εισηγήτρια συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει διευθύνει σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο πεδίο της Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, της ενίσχυσης της προσαρμοστικότητας των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων μέσω της Διά Βίου Μάθησης καθώς και της Πιστοποίησης Προσόντων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων και την πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού. Δημοσιεύσεις της σε βιβλία και περιοδικά αφορούν στην αναγνώριση της μη τυπικής εκπαίδευσης και άτυπης μάθησης, στη διασφάλιση ποιότητας στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης καθώς και στην εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης, επικύρωσης και πιστοποίησης μαθησιακών αποτελεσμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr