Φιλιππόπουλος Νίκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Φιλιππόπουλος Ενεργειακή ΑΤΕ)

Ο Νικόλαος Φιλιππόπουλος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ειδικός στον τομέα της ενεργειακής αξιοποίησης βιομάζας και στερεών αποβλήτων, στον οποίο δραστηριοποιείται από το 1973. Είναι ιδρυτής της Φιλιππόπουλος Ενεργειακής Α.Τ.Ε., που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο στην Ελλάδα και είναι μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Η συνεισφορά του Νικόλαου Φιλιππόπουλου στον κλάδο των ΑΠΕ είναι σημαντική. Χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα και καινοτόμες εφαρμογές για την βελτίωση της τεχνολογίας των ΑΠΕ. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά διεθνούς κύρους συνέδρια, με αντικείμενο την ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας και στερεών αποβλήτων, καθώς και σε προγράμματα προώθησης της Ευρωπαικής ενεργειακής τεχνολογίας στο Πεκίνο, την Άγκυρα και την Μόσχα.

Από το 1973 μέχρι και σήμερα, έχει κατασκευάσει περισσότερες απο 100 μονάδες με τις οποίες εξοικονομήθηκαν από το περιβάλλον και την αγορά περί τα 2.000.000 τόνοι ισοδυνάμου πετρελαίου, που αντιστοιχούν σε 15.400.000 τόνους CO2 και 1,4 δις ευρώ, με την σημερινή ισοτιμία.

 

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr