Δρ. Νταλός Γεώργιος

Καθηγητής στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου

Ο Δρ. Γεώργιος Νταλός είναι καθηγητής σε τακτική θέση στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, στο Παράρτημα Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, στο γνωστικό αντικείμενο της Τεχνολογίας του Ξύλου. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) στην Τεχνολογία του Ξύλου με τίτλο Διατριβής: «Αξιοποίηση λιγνινοκυταρινικών υπολειμμάτων γεωργικών φυτών για την κατασκευή σύνθετων συγκολλημένων προϊόντων.»  Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ. 2000. Το Πανεπιστημιακό του δίπλωμα είναι από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1995).

Επίσης, είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα ξύλου –ποιοτικού ελέγχου – ξύλινων κατασκευών, ενώ είναι και μέλος του Cluster Βιομάζας. Είναι επιστημονικός σύμβουλος σε πάνω από 10 εταιρείες βιομάζας και Διευθυντής του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Επιστήμης Ξύλου. Έχει συγγράψει 7 Διδακτικές Σημειώσεις και 4 Διδακτικά Βιβλία ενώ έχει την επίβλεψη Διδακτορικών Διατριβών.

Έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά και παρουσιάσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια με Κρίση και έχει γράψει πολλά τεχνικά άρθρα σε κλαδικά περιοδικά.

Sessions

Friday 07/04/2017
Biomass Day
Διοργανωτής: Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) και Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
10:00  -  17:00

SHAPE

Κρήτης 13, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14231
Τ.: 210 2796459
E.: info@shape.com.gr